Tuesday, March 23, 2010

:: eNTRy 4 LyNDa a.k.a SoPHiSTiCaTeD BRiDeZiLLa ::

Hey Lynda! I just surfing through some site and accidentally found this... Coz there is someone that I know yang sooo crazy about lacy.. ;p Then I give this pic to you... Xtau r u dah pernah jumpa bnda ni or tak... In case u r not, then maybe it can help... =)







Friday, March 19, 2010

~ BeRuK PeLiHaRaaN? ~

Hi uolls... Guest what? Hari ini iolls b'siaran dari umah... Huhu... Menggunakan 'beruk' peliharaan adik iolls... ;p Setelah memeras ugut beliau, akhirnya aku b'jaya mengepau 'beruk' beliau ini... Dapat ler meng'hapdet' blog kn? kn?


Tghari tadi time lunch break, aku sempat lari jap gi Jalan TAR... Meng'shopping'kan diri x hingat dunia uolls... Cuba teka aku gi mana? Yup! Kedai kegilaan semua B2B out there... KEDAI BUNGA & REBEN (iye ke uolls? kegilaan katanyer... ;p) Dan juga SSF HOME DECO MART... Sori uolls gambar plastiknyer, lupa nk amik...

Macam dalam post yang pernah aku citerkn dulu... Aku kn b'cita2 untuk meng'DIY' sesetengah benda untuk wedding aku nnt... Harap2 jadi ler... kn uolls? ;p So di bawah ni aku nk b'kongsi skit ngan korang ape yg aku beli td... Jeng... Jeng... Jeng.... Drumroll please.... huhu...

~ Barang2 yang dibeli di BUNGA & REBEN ~

~ Barang2 yang dibeli di SSF ~
~Bahan2 untuk Bunga Kristal~

~ Bahan2 DIY Bunga Manggar ~

3 reben yang tinggi tu aku beli dari SSF... Coz aku nk guna banyak reben yang 1/2 inci ni... So aku beli borong kat sana.. Murah skit ler... RM8.90 untuk 10 gulung... Aku tgk kalo beli satu2, Rm1.10 kat Bunga & Reben tu...

Reben Olive Green & Putih tu aku beli dua saiz... Gelung yang 2 inci punya tu agak mahal ler skit.. RM15.00 satu, aku dapat RM12.00... Lagi satu saiz, 1 inci.... RM3.50 satu, aku dapat RM3.00... Reben purple & tiffany tu plak saiz 1 1/2 inci... RM 12.50 satu, aku dapat RM10.00...

Untuk kristal ni plak, aku pilih yang bentuk 'eyedrop' sama mcm yang aku guna masa tunang dulu... Tapi aku pilih 2 saiz b'beza jugak... 1 peket 20gm = RM3.50 satu, 1 peket 100gm = RM8.50... Oleh kerna aku beli banyak, so amoi kedai tu bagi RM7.00 per peket 100gm... Aku agak2 banyak gak aku save tadi... Ok ler ek kawan2? ;p


Selain tu, tokey kedai tu ada masukkan sesuatu... Aku rasa benda ni flyers kot... Cara gubahan hantaran, cara untuk buat bunga kristal, bunga dip dan jgak bunga stokin... Ok ler kot untuk kegunaan org2 yg baru menceburi bidang hantaran nih! :)


Ops! Last but not least..... Yeay! aku telah b'jaya membeli majalah Perantin nih... tepuk! tepuk! huhu... Semalam, pnat aku tawaf satu Serdang cari majalah ni... Tapi x sampai lagi kata mamak kedai tuh... Haih! sabar je ler...

Ok ler, itu saja dulu post utk kali ni uolls... Banyak sgt gangguan utk meng'hapdet' di umah ni... Payah! huhu... Lain kali sambung plak untuk sesi meng'DIY' k... Tp x tau r bila nk start... Bole? Weekend ni aku nk setlekn hal umah sewa aku dulu... Dah reda nnt, baru senang aku nk m'jalankn projek DIY ni... Hope cepat ler selesai ek... Huhu...
 
P/s: Post ini tidak mendapat sebarang komisen untuk tujuan promosi dari untie & amoi BUNGA & REBEN tu ye uolls... ;p

Wednesday, March 17, 2010

~ MiSS 26? ~



I'm turning 26 today! =) Yup! Aku berkongsi bulan yg sama dengan umiku... Just selang 2 hari je.. hehe..

Semoga aku b'tambah matang (walaupn agak susah nk harapkan benda nih! huhu..) dan menjadi seorang anak, kakak, tunang, kawan, boss, pekerja, dll yg sebaiknya... Aminnn... =)

Erm... Ada beberapa orang yg dok b'tanya ape plan birthday aku tahun ni.... Dapat hadiah apa... Sesungguhnya harapanku adalah seperti gambar di bawah...


-
-
-
-
-


Bolehkah uolls? huhu... harapan ler... ;p




Ops! uolls... Mungkinkah ini bufday aku yang t'akhir bergelar 'Cik'? (^_~)v


p/s: Happy Beautiful Birthday juga kepada JarJar yang b'kongsi hari lahir denganku... =)






Monday, March 15, 2010

~HaPPy BiRTHDaY... Queen of my heart!~

Hari ni birthday umi aku... Dari setahun ke setahun makin b'tambah usia nya... Tapi umi masih tak b'henti b'tungkus-lumus untuk kami sekeluarga.. Kadang2 aku kesian sangat dengan umi... Penat melayan kerenah suami dan anak2... Bagi aku sebagai seorang anak, aku akui masih ada kekurangan dalam menghargai umi dengan sebaiknya...

Tahun depan, insyaallah aku bakal b'gelar isteri kepada seseorang yang aku cintai... Jauh di sudut hati aku, t'detik kebimbangan... Adakah aku mampu terus memenuhi segala impian umi dan abah? Adakah si dia, sang suami akan melayan mereka tanpa sedikit pn perasaan b'belah bahagi? Sebagai mana abah aku melayan ibu mertuanya sekarang.. Sikit pn aku x rasa ada kekurangan... Malah aku lihat abah lebih m'beri perhatian kepada uwan tatkala umiku kepenatan kerana tugas sehariannya...

Masa depan... Sesuatu yang sukar diramalkan... Sesuatu yang kadang2 aku rasa menakutkan... Tapi apalah daya aku untuk melawan takdir jika apa yang bakal b'laku 'telah t'surat...


Pagi tadi aku sempat, mengucapkan selamat hari lahir pada umi sebelum aku keluar rumah... Sambil mencium pipi umi seperti biasa... Aku hulurkan hadiah yang x seberapa buat umi... Semoga umi gembira selalu... Dan menempuhi hari2 yang mendatang dengan lebih gembira... =)



nota: sori uolls.. tah nape rasa emo plak pagi ni... jenuh cover airmata sambil menaip post nih! x pasal2 suspend plak my staff tgk boss sayu je kn... huhu...






Friday, March 12, 2010

~CouSiN's WeDDiNG~

6 Mac 2010 hari tu aku and family bz untuk menjayakan majlis perkahwinan cousin aku... Oleh kerana cousin aku ni dah xde ayah (abang kpd mak aku) dan mak die pulak x berapa nak sihat... So, kami sedara-mara ni ler yg banyak membantu segala persiapan ni.. Banyak jugak benda yang dapat aku belajar sepanjang mengadakan persiapan majlis cousin aku ni... Banyak benda2 remeh yang sebenarnya perlu kita take note... Dari doorgift, vendor pelamin & baju, etc... Uolls bayangkn bole plak 'pak andam' die tu tukar warna pelamin saat2 akhir... Baju pn sama.. Mujur ler x banyak sgt lari.. Kalo x, mmg aku hasut je die x payah bayar... huhu... (ye, saya mmg sgt kejam dlm hal2 t'tentu... ;p)



- bersama cousins yang lain -

Aku rasa, kalo aku kat tempat die, mesti aku dah jadi bridezilla habis dah masa tu... huhu... Tapi ape2 pn, aku harap aku dapat wat segalanya dengan sebaik mungkin untuk majlis aku nanti... Insyaallah.. Juga aku doakan yang terbaik untuk semua juga untuk kamu, all B2B out there... =)


Wednesday, March 3, 2010

~ a BiG SaLe!!! ~




Uolls... Adakah nampak banner di atas? berita baik untuk semua B2B yg always hunting 4 a Big Sale... (just like me! huhu...)

Bagi korang semua yg t'tanya2 big sale di mana? sila skroll ke bawah... Iye sila marah saya kerana mendera perasaan anda smua... ;p


-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
untuk keterangan lanjut sila klik pada logo syarikat pakcik tony t'sebut... :)




Monday, March 1, 2010

~uPDaTe SeCaRa MaRaTHoN...~ Motip?

Motipkn aku tiba2 semangat nk update blog hari ni... Mungkinkah sbb boring or mgkin jugak sbb keje hari ni dah beres? x kisah ler ek... huhu... Layan!

Sebenarnye dah lama simpan picca2 ni... So, rasanyer dah tiba masa utk start entry pasal ni kot... :)

Oleh kerana telah lama diperam, ada ler sesetengah sumber tu telah dilupai asalnya... Ampun bgt kpd yg b'kenaan... ;p Ok kali ni nk citer inspirasi yg aku dpt dari bloggers yg lain, contohnya seperti Amy... Beliau adalah pengantin yg sgt kreatif okay! Tapi... Mungkin juga sebenarnye adalah saranan dari en.tunangku sendiri, untuk mengekalkan title 'BuNGaKRiSTaL' yg ada skrg nih... huhu...

Actually nama 'BuNGaKRiSTaL' tu pada mulanya aku dapat hasil dari ilham deco hantaran aku waktu b'tunang dulu... Sila rujuk entry ini ye... Dan setelah di fikir2kan... YES! aku akan men'DIY' sesetengah item untuk BigDay aku nnt dgn mengekalkan kristal2 t'sebut... Apakah item2 nyer? jeng, jeng, jeng.... tungguuuuuu... ;p (sila abaikan mood aku yg perasan glamor dlm sehari dua ni... oh, adakah sindrom PMS? kepala & emosi jadi tungang-langgang... huhu...)

~VeNDoR... oh, VeNDoR!~


Kawan2... Sila lihat widget di sebelah... Adakah t'lalu awal utk aku m'cari vendor sekarang? Sebenarnye last week aku ada try emel beberapa vendor yg aku kira superb dan b'jaya m'curi hatiku (cewah!)... Tapi payah nyer nk tunggu respond diorg...

Mybe diorg ni sibuk sgt kot... Maklum ler ada di antaranyer memiliki nama2 besar dalam bidang ni... So, tunggu je ler ek? Aku bkn ape.. Kalo bole, nk ler tgk quotation yg diorg bagi dan di'compare'kan dgn budget aku yg x seberapa ni... huhu... Org kata tu, ukur baju di badan sendri ler ek? Kalo agak2 dah exceed limit budget tu, kira tinggal angan2 je ler jawapnyer... ;p

So far adalah 2 vendor dah reply... 1 x bole wat outstation... Kira aku faham ler... Yg lagi 1 still in progress utk bagi quot... Tp kn... Terus-terang aku cakap... Aku sgt 'm'jelesi' kamu2 B2B yg akan buat majlis BigDay kamu di sekitar Lembah Klang... T'lalu byk choice! Xyah pening2 kepala... Nk fikir vendor sanggup ke x, kos transportation lagi... Haiii... Adakah sesiapa yg sudi m'sponsor BigDay aku? huhu... (sila lempang aku laju2 kerna budget diri sndri adalah artis utk disponsor! huhu...)

Ape2pn aku harap sgt akan ada ler vendor yg dapat m'berikan aku harga yg b'patutan dan menjadikan impian BigDay aku satu kenyataan... Aminnnn... :)