Friday, March 19, 2010

~ BeRuK PeLiHaRaaN? ~

Hi uolls... Guest what? Hari ini iolls b'siaran dari umah... Huhu... Menggunakan 'beruk' peliharaan adik iolls... ;p Setelah memeras ugut beliau, akhirnya aku b'jaya mengepau 'beruk' beliau ini... Dapat ler meng'hapdet' blog kn? kn?


Tghari tadi time lunch break, aku sempat lari jap gi Jalan TAR... Meng'shopping'kan diri x hingat dunia uolls... Cuba teka aku gi mana? Yup! Kedai kegilaan semua B2B out there... KEDAI BUNGA & REBEN (iye ke uolls? kegilaan katanyer... ;p) Dan juga SSF HOME DECO MART... Sori uolls gambar plastiknyer, lupa nk amik...

Macam dalam post yang pernah aku citerkn dulu... Aku kn b'cita2 untuk meng'DIY' sesetengah benda untuk wedding aku nnt... Harap2 jadi ler... kn uolls? ;p So di bawah ni aku nk b'kongsi skit ngan korang ape yg aku beli td... Jeng... Jeng... Jeng.... Drumroll please.... huhu...

~ Barang2 yang dibeli di BUNGA & REBEN ~

~ Barang2 yang dibeli di SSF ~
~Bahan2 untuk Bunga Kristal~

~ Bahan2 DIY Bunga Manggar ~

3 reben yang tinggi tu aku beli dari SSF... Coz aku nk guna banyak reben yang 1/2 inci ni... So aku beli borong kat sana.. Murah skit ler... RM8.90 untuk 10 gulung... Aku tgk kalo beli satu2, Rm1.10 kat Bunga & Reben tu...

Reben Olive Green & Putih tu aku beli dua saiz... Gelung yang 2 inci punya tu agak mahal ler skit.. RM15.00 satu, aku dapat RM12.00... Lagi satu saiz, 1 inci.... RM3.50 satu, aku dapat RM3.00... Reben purple & tiffany tu plak saiz 1 1/2 inci... RM 12.50 satu, aku dapat RM10.00...

Untuk kristal ni plak, aku pilih yang bentuk 'eyedrop' sama mcm yang aku guna masa tunang dulu... Tapi aku pilih 2 saiz b'beza jugak... 1 peket 20gm = RM3.50 satu, 1 peket 100gm = RM8.50... Oleh kerna aku beli banyak, so amoi kedai tu bagi RM7.00 per peket 100gm... Aku agak2 banyak gak aku save tadi... Ok ler ek kawan2? ;p


Selain tu, tokey kedai tu ada masukkan sesuatu... Aku rasa benda ni flyers kot... Cara gubahan hantaran, cara untuk buat bunga kristal, bunga dip dan jgak bunga stokin... Ok ler kot untuk kegunaan org2 yg baru menceburi bidang hantaran nih! :)


Ops! Last but not least..... Yeay! aku telah b'jaya membeli majalah Perantin nih... tepuk! tepuk! huhu... Semalam, pnat aku tawaf satu Serdang cari majalah ni... Tapi x sampai lagi kata mamak kedai tuh... Haih! sabar je ler...

Ok ler, itu saja dulu post utk kali ni uolls... Banyak sgt gangguan utk meng'hapdet' di umah ni... Payah! huhu... Lain kali sambung plak untuk sesi meng'DIY' k... Tp x tau r bila nk start... Bole? Weekend ni aku nk setlekn hal umah sewa aku dulu... Dah reda nnt, baru senang aku nk m'jalankn projek DIY ni... Hope cepat ler selesai ek... Huhu...
 
P/s: Post ini tidak mendapat sebarang komisen untuk tujuan promosi dari untie & amoi BUNGA & REBEN tu ye uolls... ;p

4 comments:

thezaila said...

bagus nya.. DIY... kretip la u..

by the way.. pasal door gift 99 nama Allah tu.. u can email ninazaila11@yahoo.com for more info..

BuNGaKRiSTaL said...

wokey dear! ;p

aDieyZa said...

best dpt beli n kumpul mjlh pengantin ni.. stp hr dok belek2 & tgk mana yg berkenan di hati..

Anonymous said...

KALAU BOLEH NK TAHU JUGA APA YG ADA DALAM BUKU BUNGA HANTARAN BUNGA KRISTAL TU....

TQ