Monday, December 20, 2010

~ PeRLuKaH? ~


11 days more to go..

kasut masih belum ada lagi uolls..

perlukah saya b'kaki ayam uolls?

sabtu hari tu gigih mencari.. tapi masih belum ketemu... mungkin nk cuba nasib lagi minggu ini.. (-_-)"




mungkinkah akan mencatat sejarah pengantin b'kaki ayam? tidakkkk....





Wednesday, December 15, 2010

~ BoLa-BoLa aPi.. ~



Nota:
a
uolls, sehingga saa-saat akhir.. masih sempat lagi gigih men'DIY' benda ni... baru siap separuh bola.. ada lagi satu setengah.. sape nk tolong saya? sila angkat tangan! huhu...





Monday, December 6, 2010

~ The Making of.. CiNTa DaN MeReKa.. ~

psstt.. psst.. uolls, bg uolls intai-intai skit la ek.. ;p


a

a

a

a

nota:


* photographer terdiri dari mereka yg sangat berbakat.. tak rugi uolls cuba servis diorang nih.. gambar dah la hebat, harga pn berpatutan as compared tu mereka yg telah terkenal.

* krew yang terlibat adalah:


1) azreen omar
2) baiey yusof
3) isyaq shaari
4) mohd najib
5) zaid zulkafle

* so uolls, jangan segan nak contact or dapatkn khidmat photography diorang k.. they are really friendly.. =)


p/s: saya nampak gemuk memakai baju putih itu.. huhu.. ;( (xnak mengaku tuh, mmg sedia begitu.. haha..)





Thursday, November 25, 2010

~ TuToRiaL - D.I.Y VeiL ~

Uolls.. Saya minta maaf x dpt nk sertakan tutorial yg sebenar cara membuat veil saya.. Coz mmg x snap ape2 gambar kecuali bila dah siap.. Betul2 lupa uolls.. Sbb tgh b'kobar2 nk siapkan veil tu.. huhu..

Walau bagaimanapn saya lampirkan link yang memberi ilham untuk saya buat veil ni sendiri.. Cara yg di tunjukkan dalm video ini sangat simple dan mudah.. Smpai saya buat keputusan untuk buat jgak.. (kuat pengaruh tv ke uolls? huhu..)





p/s:

** material yg saya gunakan:
1) 2 meter net bidang besar (x sure ukuran nyer)
2) 2 meter border lace (tips: cari corak yg uolls bole potong 2.. so jimat, dapat 4 meter skali)

** video tu hanya tunjukkan cara2 untuk potong net bagi membuat veil yg kosong sahaja... Untuk tampalan lace dan sebagainya adalah mengikut kreativiti kamu smua k.. Good Luck gurls!

Wednesday, November 24, 2010

~ My D.I.Y VeiL ~



Hi uolls! Masih ingat lagi entry yg ini? Ramai dah dpt agak kot next projek saya kan? ;p

Haruskah kena lempang bila dah tinggal saat2 kecemasan saya masih gigih meng'DIY'? huhu.. Layaann..

Sebenarnya saya b'cita2 nak buat veil yg seperti dalam gambar ini..

dan ini...

source:En.Gugle
a
Maka dengan gigihnya saya melangkah lagi ke Jalan TAR untuk mencari bahan-bahannya (macam nk masak plak!) ;p
a
Walau bagaimana pn veil ini masih dlm progress lagi.. Kamu B2B outhere, kalo rajin dan still ada masa bole buat gak benda ni.. Senang je.. Saya amik masa just setengah hari je utk siapkan veil yang hampir 80% siap nih.. huhu..
a
Material pn senang, hanya gunakan kain net dan border lace.. Cuma dari segi harga, bagi B2B yg concern bab tu mungkin boleh gantikan border lace dengan lace biasa yg x kurang juga cantiknya.. =)
a
Oh ya! kain net juga ada byk jenis.. Saya pilih yg lembut supaya veil tidak nampak 'kejung'.. Selain net, mungkin korg boleh pilih material lain seperti organza dan lain2..
a
So.. Cuba, jangan x cuba k! Good Luck gurls.. =)

a
~ veil yang 80% siap.. huhu.. ~







Tuesday, November 23, 2010

~KaWaN2 .. Tolong saya... ~

Uolls! x sangka kisah cinta saya t'pilih untuk short listed CST Film Maker Contest..

Walaupn post t'sebut hanya pada mulanya di tulis sempena anniversary kami tahun ini, saya terbitkan semula tanpa sedikit 'editing' atau tokok tambah pn untuk menyedapkan cerita.. kerana itulah yang sebenarnya.. Kisah cinta kami..

So kawan2, mari vote kisah cinta saya (peserta 10).. Mudah-mudahan rezeki akan berpihak pada saya..
a

http://cstproduction.blogspot.com/2010/11/10-orang-peserta-yang-terpilih.html


Monday, November 22, 2010

~ CeRiTa KaD & HIV TeST... ~


Last week ke Klinik Komuniti bersama en.tunang utk jalani ujian HIV uolls.. Prosedur perdaftaran dan urusan smua ok, coz dah call dan buat appointment lebih awal..

So, sampai ler giliran saya untuk masuk ke bilik rawatan.. Saya nervous uolls.. Tak tau ler sejak bila saya jd penakut kpada jarum suntikan nih.. Siap kata ngan pembantu pegawai perubatan yg incharge tu.. 'kalo saya x tgk, xpe kn? saya takut r.. huhu..' So, ingat ok ler smuakn..

Nak dijadikan cite, after dier guna alat untuk tembak jarum tu.. Darah saya malu2 utk kuar uolls.. sikit benor kuarnye.. Tak cukup utk masuk spnuhnye ke tempat alat ujian tu.. Jenuh org tu dok 'memerah' jari saya.. dah mcm tukang urut pn ada.. huhu.. punya ler nk bagi darah tu kuar lagi.. Tp x bole gak.. Then, die cucuk guna jarum yg lain pada jari yg sama ( jari hantu kanan).. kali ni mmg rasa lebih sakit coz x guna 'alat penembak' tu..
a
Pn still xmo kuar.. degil mcm tuan nyer kah? aiyo! (-_-)" Last2 saya kata guna tangan sebelah lagi x bole ke? kesian lak sya tgk kat person incharge tu.. Dia pun cuak gak sambil 'memerah' jari saya tu.. huhu..
a
Lastly, guna ler jari hantu blah kiri plak.. 'Tapp!!' skali lagi kna tembak ngan jarum tu.. kali ni slamat mau kuar.. itu pn, pnya ler b'sungguh2 dia dok menekan jari saya.. ;p
a
Tension uolls! dah ler penakut jarum.. skali kna, 3 skali.. amik obat! haha..
a
Moral of the story jgn takut jarum suntikan mcm sya.. Nnt jarum pn takut gak kat korg.. haha.. bole ke? ;p
a
a
Ok skit update psal kad.. Kad undangan dah siap.. So, uolls jika b'kesempatan dan sudi untuk hadir ke majlis saya yg x seberapa ini bole ler emelkan alamat pada saya ye uolls.. Kad undangan akan menyusul nnt.. cewah!
a

Thursday, November 18, 2010

~ HaPPy BaNGaT! ~

Hi uolls! Selasa lalu sblum pulang ke kampung halaman, sempat menyimpang ke kedai tailor baju nikah saya...

Sebenarnya masa hantar kain hari tu agak cuak jgak bila akak tukang ukur tu kata mungkin kain x cukup untuk buat gaya yg saya inginkn.. So, saya pn, redho je ler kata.. 'buat ler camane pn kak.. jadi sikit2 pn kira ok ler..' huhu.. sengal ek? Tetap degil nk kain mcm tu jugak..

So, hari selasa tu pn, menyinggah ler kejap kn... after fitting.... I rasa sangat happy occay! lebih cantik dari yg saya bayangkn.. (kira pada mata saya ler ye uolls!) uolls rasa x cantik pn, x kisah ler.. huhu..

As my nikah theme adalah hijau putih.. maka jadi ler baju nikah saya seperti gambar di bawah.. tunjuk sikit je ye uolls.. nnt hilang seri kata org.. hehe..


Sila lihat kain itu... Kira jadi je ler walaupn x banyak ombak kan.. I looiikeee.. (^_~)
ok.. sedikit teaser untuk current DIY project.. lain2 will be update soon occay.. tungguuu...








Monday, November 15, 2010

~ uPDaTe BuNGa PaHaR untuk 'Si Dia'.. ~

Hi uolls! Setelah sekian lama tidak meng'hapdet' blog, sila jangan maki I uolls.. huhu.. T'lalu stress dengan kerja dan persiapan yg asyik t'tunda2..

Sbnarnya ada kemusykilan sedikit nk tanya kat uolls yg b'pengalaman nih.. Yg blum ada pengalaman pn xpe.. Mungkin pengalaman kaum keluarga pn, ok..

Let say, majlis belah kita (gurl) dah setel.. Dan segala hantaran semua dah diberi pada hari pernikahan.. So, hari b'tandang di pihak sebelah lelaki.. Adakah perlu kita bawa anything? Or boleh pergi b'lenggang saja? huhu..

Actually, ada cousin yg kawin sesama orang N9 sendri mention kna bawak bunga pahar sebagai 'kepala' rombongan.. Tak manis kata nyer jika rombongan perempuan b'tandang dengan tangan kosong...

Negeri2 lain, ada tak macam ni? Just nk tau je ler kn.. B'kongsi pengetahuan am.. Actually bunga pahar untuk majlis belah saya dah siap sepenuhnya (lega!).. Tapi, oleh kerana ada plak tambahan untuk di bawa ke rumah si dia.. Maka b'mula ler projek bunga pahar versi 2 saya..

Versi 1 adalah totally b'beza dengan bunga pahar yg akan di bawa ke rumah si dia ni.. Tp yg tu, nnt saya cerita di lain entry ok.. (motip kn, citer yg no. 2 dulu baru no.1.. huhu...) Ermm.. Kalo uolls smua masih ingat entry yg ini mengenai 'kepeningan' saya untuk memilih design bunga pahar.. So, untuk versi 2 ni saya pilih rekaan ilham dari K.Nani.. Walaupn x sehebat dan secantik bunga pahar beliau, saya redho.. haha.. Lagipn nk buat 50 pcs sahaja.. Maka gigih ler saya menjalankn misi bunga pahar versi 2 ini..

Dan hasilnya adalah... (x letak net nyer lagi ni..huhu..)




Kira jadi je lah 'Bunga Pahar utk si dia' saya ni.. Walaupun x memenuhi spesifikasi... huhu..
Next projek, will be updated soon... (^_~)v


Monday, November 8, 2010

WeDDiNG's BuDDy.. - ReaL PRoDuCTs 10..


more info are available at WeDDiNG's BuDDy... (^_^)


Wednesday, November 3, 2010

WeDDiNG's BuDDy.. - TRaNSPaReNT uMBReLLa

more info are available at WeDDiNG's BuDDy.. (^_^)


Tuesday, November 2, 2010

WeDDiNG's BuDDy.. - TeMPoRaRy CLoSeD




more info are available at WeDDiNG's BuDDy... (^_^)





Monday, October 25, 2010

WeDDiNG's BuDDy.. - BRiDe & GRooM CoLLeCTioNs 1

more info are available at WeDDiNG's BuDDy.. (^_^)


Friday, October 15, 2010

WeDDiNG's BuDDy.. - ReaL PRoDuCTs 8..


more info are available at WeDDiNG's BuDDy.. (^_^)


Wednesday, October 13, 2010

WeDDiNG's BuDDy.. - BRiDe & GRooM CoLLeCTioNs


more info are available at
WeDDiNG's BuDDy.. (^_^)

WeDDiNG's BuDDy.. - ReaL PRoDuCTs 7..

more info are available at WeDDiNG's BuDDy.. (^_^)


Monday, October 11, 2010

WeDDiNG's BuDDy.. - LuV BiRD CoLLeCTioNs


more info are available at WeDDiNG's BuDDy... (^_^)


Wednesday, October 6, 2010

WeDDiNG's BuDDy.. - ReaL PRoDuCTs 6..

more info are available at WeDDiNG's BuDDy.. (^_^)