Wednesday, November 24, 2010

~ My D.I.Y VeiL ~



Hi uolls! Masih ingat lagi entry yg ini? Ramai dah dpt agak kot next projek saya kan? ;p

Haruskah kena lempang bila dah tinggal saat2 kecemasan saya masih gigih meng'DIY'? huhu.. Layaann..

Sebenarnya saya b'cita2 nak buat veil yg seperti dalam gambar ini..

dan ini...

source:En.Gugle
a
Maka dengan gigihnya saya melangkah lagi ke Jalan TAR untuk mencari bahan-bahannya (macam nk masak plak!) ;p
a
Walau bagaimana pn veil ini masih dlm progress lagi.. Kamu B2B outhere, kalo rajin dan still ada masa bole buat gak benda ni.. Senang je.. Saya amik masa just setengah hari je utk siapkan veil yang hampir 80% siap nih.. huhu..
a
Material pn senang, hanya gunakan kain net dan border lace.. Cuma dari segi harga, bagi B2B yg concern bab tu mungkin boleh gantikan border lace dengan lace biasa yg x kurang juga cantiknya.. =)
a
Oh ya! kain net juga ada byk jenis.. Saya pilih yg lembut supaya veil tidak nampak 'kejung'.. Selain net, mungkin korg boleh pilih material lain seperti organza dan lain2..
a
So.. Cuba, jangan x cuba k! Good Luck gurls.. =)

a
~ veil yang 80% siap.. huhu.. ~







16 comments:

mizz sue said...

SANGAT CANTIK! NANTI NAK PINJAM BOLEH...HEHEH...GURAU JER

cikTari said...

BK,

Nak DIY jugak. Ajar le. Huhu

K.I.N.A said...

cun!! kina pun nak macam tu..yanti2..ajar kina pliz..tutorial2..

ciksue said...

wahh cantik..pandai nyer..ish teringin gak nak veil mcm tu,tapi tak kreatif mcm awk,hehe

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

teringin gak nk pakai veil pjg2 camni.. cantik..

rose said...

mantap!cantik nyer..kalau sempat ley tambah beads kan?gud luck!

kisah aku said...

nnti leh sewa hehe..nway dh vote u ....

Renee Meow said...

waah chantekk..!! nanti nak tempah ngan u leh x? hehe :) gudluck finishing ur veil..chaiyok2! :">


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

didieadila said...

cantik sgt2!...info kos n tmpt brg2 diy veil plis..hehe

Syidah said...

cantik!

Norhayati Rostam said...

Ajar la.
Mahu DIY.

CikSyafa said...

my dear ur veil sooo gorgeous laa! i loike!

i linked u ya ^__^

BuNGaKRiSTaL said...

hye uolls.. maaf x smpat nk reply komen uolls satu-persatu.. kekangan masa yg x dpt nk di elakkan..

thanks utk komen2 yg m'berangsangkan.. nnt saya post 1 entry pasal buat veil ni k.. =)

::cik ungu:: said...

beli kat mana yerk net n border lace tuh...thanx for your info...

miss.leli.lott said...

boleh tanya, kat mana beli border lace tu eh? murah tak?
Thanks.

Shary Asfiza said...

nk tnya..potongan atas kepala mcm mana?