Friday, April 16, 2010

~ RoZeT.. ~ Part I

Salam gurls... As I had promised in my previous post, I like to share some of my work yg for me so-so je.. And I believe some of you yg kat luar sana, will make it better than me..

Ok, xmo bebel panjang kali ni... My latest project after 'Daun Manggar' is Bunga Rozet.. Rozet ni iolls wat just utk family je... Kalo ada lebih, bole ler bg penanggah kot... Tp sbb penanggah akan ada t-shirt sndri (insyaallah) so xde ler penting sgt utk m'bezakan mereka dengan mengenakan Rozet ni..
Dulu-dulu, bunga Rozet ni selalu di sertakn dengan duit sekali... Now a day, dah jarang nmpak.. Tp mybe ada some of B2B out there yg still m'praktikkan lagi... For me, just bunga saja ye uolls... Ni perantin budget occay! ;p
So, lets we start now... Bahan2nya adalah:
1) Kristal (harus ada bagi cik BuNGaKRiSTaL.. huhu)

2) Dawai - ikut kekuatan tangan korang nk memintal ler.. tp kalo dawai yg keras skit better kot sbb kelopak tu x lari2 sgt.. ape2pn, depands k... (kalo lari jgak nnt, kejar! larikkk... huhu...)
a
3) Benang- nk ikat kelopak tu nnt... kalo nk guna dawai halus or ape2 pn xpe...


Mula2 ikat kristal tu seperti gambar di atas.. Saya menggunakan dua kristal yg b'beza warna dan saiz ye... Kristal yg kecik tu nak wat tengah2 die.. Bole juga gunakan yg mcm jarum2 tu (motip? xtau nk panggil ape sebenarnye... huhu..) Bole rujuk seperti bunga pada hantaran pertunangan saya ini dan ini...

Dan hasil untuk kerja saya kali ini..........
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Seterusnya, ulangi kerja2 tersebut sehingga ler dapat bilangan bunga yg dikehendaki occay...



So kawan2... end of Part I...
~To be continued...~




11 comments:

NAJA said...

chantek sgt!

ZARA said...

saya suka yang color biru tu. color dia soothing. purple tu pon ok jugak. Tak sabar tunggu final product.

BuNGaKRiSTaL said...

Naja: TQ gurl... :)

Zara: saje combine dua2 warna coz dua2 pn my warna tema utk resepsi nnt... :)

thezaila said...

babe.. cantik sangat bunga2an tu...

BuNGaKRiSTaL said...

zaila: TQ babe! ;p

Ms ALiN-D said...

tahniah..cantek la.. ;) mesti dr jauh dh nmpk famili perantin kan..sbb bersinar2..

BuNGaKRiSTaL said...

ms alin-D: huhu... Tq.. tp bunga nyer kecik sajork... xde ler lip-lap sgt pn... :)

rose said...

sangat cantik..kreatif.kalau saya mau x berbentuk bunga 2..hehe =P

cik yaya said...

santik!buat bunga tangan pon santik lahhhhh..lain sikit kan?

ElyaElmo said...

bungakristal...kreatif laa...buat ni kene penuh keasabaran kan...tak buat tempahan kee..he3

twentytujuheleven said...

hai....awk....cantiknye...agak2 kan leh tak share...mne awk beli cristal 2...izwa pun ade buat juga..beli kat SSF...