Thursday, December 31, 2009

Misi 2010?


Selamat Tahun Baru semua!

2009 dah berlalu... Misi 10 Oktober 2009 aku pn dah berjaya... Alhamdulillah... Misi yang akan datang adalah untuk memenuhi azam tahun 2010 aku... Kumpul duit untuk kawin! huhu... Sebab tarikh Misi sebenar masih belum diketahui...

Aku xde ler terdesak sgt untuk mengakhiri zaman kegemilagan aku kn... (gemilangkah? motip!) Tapi aku rasa... Lebih cepat kitorg setledown... Aku akan rasa lebih tenang dan bahagia... Insyaallah... :)

Ape2 pn, caiyok! caiyok! (^_~)v




Wednesday, December 9, 2009

~Bila?...~


Lama x update blog ni kn? Mcm dah habis tunang, dah setel smua... Padahal ada sesuatu yg lebih besar yang perlu difikirkan... Sesuatu yang lebih complicated, lebih serabut dan lebih memeningkan kepala... Huhu...

Bila nak langsung nyer? Aku tengok tahun depan, dah penuh orang 'book'... Padahal belum ler melangkah ke tahun baru lagi... Even yang bulan 12 tahun depan tu pn dah ada orang booking my parents untuk wat catering diorang... Maklum ler, Mr. & Mrs. Chef kat umah tu selalu bz sokmo... Sampai aku nk tunang hari tu pn, kna wat appointment dulu ngan diorg... Kalo x, alamat x merasa ler lauk udang galah masa majlis hari tu kn? ;p

Erm... Agak2, bila ek? aku ngan en.tunang ada gak beberapa tarikh yg kitorg dah spot... Tp xde yg confirm lg... Kalo bole aku nk ler wat persiapan dari awal... Ni kang, dah last minit... Itu x siap, ini x siap... Pengsan ler I kn? Mau nyer larik aku xmo kawin... (motipkn?) Mati ler kna sekeh kepala ngan en.tunang... huhu...

Actually, aku bukan nyer nak memilih sgt... Cuma, iye ler... Gurl... Insyaallah nak lalui semua tu wat sekali seumur hidup... Kalo bole biar ler majlis tu nanti akan berjalan sesempurna mungkin... Kn? (^_~)
So... Bila? huhu...


Friday, October 16, 2009

~MiSi... Selesai!~ (^_~)v

-aku di pelamin, tempat sarung cincin-

- hantaran yang fully aku buat sendiri untuk si dia-


Alhamdulillah, majlis pertunanganku berjalan dengan lancar... Walaupun ada beberapa perkara yang merunsingkan kepala aku menjelang tarikh tu... Tapi ape2 pn ada gak perkara yang x b'jalan lancar seperti yang aku harapkan... Kan en.tunang? (^_~) huhu...

So ni adalah sebahagian gambar yang ada... Yang berkaitan barangan hantaran aku... Barang2 lain x dan dah nak amik gambar, kalut punya pasal time hari tunang tuh! adoiii... So, sowi sgt2 k...








-bakul ni aku letakkan set mandian dari Body Shop untuk si dia-














-bekas kaca ni aku isi coklat Hershey's Kisses..-










-bekas kaca lagi satu ni aku letak cupcakes coklat yang aku wat sendiri, sama mcm yang dlm gambar bawah nih-










-souvenir utk kawan2 yang datang... kek dan hiasan bekas, semua aku wat sendiri... huhu...-









-bunga-bunga pada hantaran aku... dah jadi hiasan kat meja ofis... si dia bagi semula... katanya suruh aku simpan, sebagai kenangan kami hari tua nnt... (die plak yg lebih2 sentimental value nyer.. huhu...)-











-close up bunga dulang yang aku buat tu...-






Tuesday, October 13, 2009

~CoMiNG SooN....~


Tuesday, October 6, 2009

~DuGaaN...~

Orang kata alam pertunangan ni banyak cabaran... Tapi, belum tempuh lagi... Dah banyak cabaran yang datang... Camane? Haiii...


Boleh ke ni? Berjayakah aku?



p/s: sowi ler entry kali ni xde gambar yang menarik... kosong... sekosong perasaan aku masa menulis entry ni....



Monday, September 28, 2009

Bertunang, jadi tunang.... Kalo merisik? (" ,)?

26 September 2009

Keluarga bakal en.tunang aku datang merisik... Beberapa hari sebelum tu aku agak nervous gak... Huhu... Padahal bukan x pernah jumpa pn ngan family dia... (^_~)


So, ini ler cincin merisik yang die bagi tu... Gambar x brape nak ok... Maklum ler guna kamera handphone jer... Kameraku kn nan ado setelah dicuri oleh pencuri yang keji itu... Kira bole ler kn?

Beberapa hari sebelum tu, aku ngan si dia dok wat lawak pasal panggilan kitorg dalam masa 2 minggu ni... "Nnt nak kenalkan camane ekk.. Kalo dah tunang, ni tunang saya.... Tapi kalo merisik jer? Ni risik saya? ke jadi kerisik plak nnt..." huhu... Kelakar!

Erm... Tinggal lagi 12 hari lagi... Tetiba rasa mcm x cukup2nyer masa yang ada... huhu... Hantaran pn semua dah beres... Tinggal kek2 dan sireh aje yg nak kna prepare last minute nnt... Di bawah ni aku upload skit antara gambar hantaran aku... Jangan ckp aku x ikhlas nk upload aa... Cuma kna tunggu lpas 10 oktober nanti baru bole clearkn gambar tu... Kira dpt bayang2 dulu ler... Jangan marah aaa.... (baca dengan nada 'pendekar bujang lapok') huhu... chow!


















-

Thursday, September 10, 2009

Tik... Tok... Tik... Tok...


10.09.2009... 1 more month to go...
-
teruja, berdebar2, cemas, dan segala macam rasa yang ada... tetiba rasa mcm betul ke ni? sempat ke siap smua nnt? semua akan ok ke? aku b'harap xde masalah, dan semua nyer akan berjalan lancar... amin...
-
-

Tuesday, September 8, 2009

Shopping... Shopping... dan shopping... Part II

Semalam cuti Nuzul Quran... Aku ngan bakal en.tunang kuar lagik setelah aku berjaya memeras ugut beliau... huhu...
-
-
Kitorg ke jalan TAR lagi... Aku rasa die pun dah naik bosan coz aku dok asyik 'heret' die ke sana... Nak wat camane... Sayang punya pasal kn? Ikut jer ler... Walaupn aku tau die separa rela je ikut aku tu... (kejamkah aku?) (^_~)
-
-
Jenguk2 ke cawangan kedai decoration yang baru buka kat jalan TAR tu... Ok gak r... Tp kalo time tu budget aku lebih, lagi ok kot... hihi... Round2 satu bangunan tu turun, naik, turun, naik... Akhir nyer aku beli ler 2 bakul ngan 2 bekas kaca... Benda2 tu as barang tambahan je utk hantaran aku nanti...
-
-
Lepas tu kitorg ke kedai fabrik.... Setelah beberapa pandangan kitorg pertimbangkn... Then kitorg setuju utk beli kain hantaran b'tunang ni, kain yang kitorg akan guna time nikah nanti... Walaupn kitorg sndri xtau lagi bilakah masa nyer itu... huhu... Kedai ni bagus ler... Salesperson pn helpful sgt... Hampir separuh rak tu kitorg turunkn nk tgk kain mana yg sesuai, salesperson ni ok jer... Siap suruh kitorg take time lagi... Kata nyer, die pn x ke mana2, so die bole entertain kitorg...
-
-
As kitorg ni masing2 xde pengalaman benda2 mcm ni, mmg kalut skit... huhu... Maklum ler aku kn anak perempuan sulung, sorang jer gurl lak tu... Tu yg haru! ;p Kat kdai ni, ada cara yg unik utk bantu customers pilih kain... (Aku xtau r kdai2 lain, sebab x gi kn...) Masa nk tgk kain mana yg b'kenan tu, salesperson tu siap 'bungkus' aku ngan tiap2 kain tu... Nak tgk gambaran sbenar bila kain tu dah jadi baju kat bdan aku, kata nyer...
-
-
Aku ngan bakal en.tunang, mula2 ok jer... Masing2 berlagak 'macho' ler konon nyer... Tapi bila dah kena bungkus tu... T'kesima masing2... Maklum ler aku x pernah pakai baju mcm tu depan die... Aku segan, die pn segan... Die just gelak besar je, tgk aku posing pkai 'baju nikah' tu... huhu... Dah balik tu, baru die bisik kat aku... "Rasa sesuatu!" kata nyer... Aku senyum jer... Sebab aku pn sama... :)
-
-
Balik tu, kitorg singgah ke JUSCO Cheras Selatan... Beli barang2... Jalan2 sambil tunggu waktu b'buka... On da way nk ke kedai nak b'buka tu... Kitorg lalu ler kat depan kedai kasut... Aku ni saje je ler suka tgk2... Nak2 ada SALE lak time tu.. Tiba2 bakal en.tunang aku meng'offer'kan diri utk belikan aku kasut... As hantaran nnt kata nyer... Padahal kitorg dah siapkn list barang 'hantaran' utk b'tunang nnt... Mmg xde pn kasut dlm list barang2 utk aku tu... Tp die kata, xpe... Die saje nk bagi... Nnt die adjust2 ler...
-
-

Aku mula2 risau gak... Mau tak nyer... Aku dah siap2 budget nk balas 9 dulang bila die bagi 7 nnt... X pasal2 jer kna tmbah last minit nnt... Haru aku! Tapi, slamat ler die faham... So, aku ok ler... Org bagi kasut kn, sape xnk kn? (^_~)
-
-
Erm... Punya ler panjang coretan aku kali ni... Maklum ler, slalu x sempat nk menulis... Bila dapat sekali-sekala ni, lepas 'gian' ler jap... huhu... Ape2 hal nnt, aku kembali utk meng'update' blog ini... So, smpai sini dulu... ~End~
-
-

Thursday, August 20, 2009

Dah siapppp... (^_~)v


Sibuk nyer aku beberapa hari nih... X sempat nak update blog... Actually nk bgtau yg bunga dulang aku dah siap... v(^_^)v Tp x bole ler nk publish gambar nyer lagi kn... Nanti basi plak... huhu... So kna ler tunggu selepas 10 Okt 2009 nnt k...

Erm... Dlm sibuk2 b'keje nih aku just sempat spent masa waktu malam jer utk wat bunga dulang tu... Tapi x sangka plak kira cepat gak siap nyer, untuk 8 dulang... Kalo x silap, aku start beli barang2 nyer 1 Ogos hari tu... Kira dlm 15hb aku dah selesai... Agak2 nyer, kalo aku full time ngadap benda tu... Mau seminggu dah siap... huhu... So, kiranya lepas ni bole ler buka tempahan ek? (^_~)

Monday, August 17, 2009

Shopping... Shopping... dan shopping...

Semalam gi kuar shopping ngan bakal en.tunang aku... Plan asalnyer konon2 nak gi KL... Tapi bakal en.tunang aku ni mmg ler susah sgt nak bgun pagi... Maklum ler keje die bkn macam aku... Tiap2 pagi nak kna bgun awal...

So, seperti biasa... Dia akan 'terlambat' ler kalo kitorg nk kuar weekend... Huhu.. Haru btul! Jadi plan pn t'paksa ler kna ubah skit... Adjust nk bagi sesuai dgn masa (idup msti flexible!) x gitu? ;p

Semalam gi lepak 'Amalanda'... Huhu... Tgk cite SETEM... Gelak guling2! Ada ler beberapa watak yg sengal yg jadi kegilaan kitorg b'dua... ;p Selain dari tu, gi tgk barang2 nk wat hantaran skali... Ada certain things yg kitorg KIV dulu...

So smlm ke kedai fragrance... Cari a few things yg kitorg suka, dan bedal je ler... Tp aku puas hati... Kira worth of money, ape yg kitorg beli tu...


















Erm... Lepas tu ke HABIB... Tp branch kat 'Amalanda' ni x banyak choice ler... Aku pn xtau nk pilih yg mana... Bakal en.tunang aku ni oleh kerana die dok kat Ampang maka agak rajin ler die nk ke HQ HABIB ni nnt... Huhu... Aku x kisah jer... Dah tu, die nk gi beli sendiri plak cincin tunang tu... X bagi aku ikut... Nak bagi suprise ler konon nyer... Huhu... So, just wait and see ler ape pilihan die nnt k... (^_~)v




Friday, August 14, 2009

~STeP By Step~ @--{---















































try... try... test... bkan sama je ke smua? huhu..
erm... suka hati aku r..
entry aku kn?

(^_~)v
-
-
p/s: agak 'b'nanah' gak r tangan aku dok m'buat bnda ni... huhu... msih dlm progress... part by part, wat skit2... nasib baik ler aku mmg b'minat giler m'buat bnda2 camni... huhu...
-
-
-

~MiSi SePuLuH oKToBeR 2009~
















:: PeRJaLaNaN :: PeNGaLaMaN :: PeRKoNGSiaN iDea :: TiPs :: KReaTiViTi ::

jeng... jeng... jeng... tungguuu...
(^_~)v
-
-
-

1st step... the journey begins...

17 Jun 2009

akhirnye memulakan sesuatu... selepas memeningkan kepala beberapa ketika... =)

1st step... the journey begins...