Monday, November 15, 2010

~ uPDaTe BuNGa PaHaR untuk 'Si Dia'.. ~

Hi uolls! Setelah sekian lama tidak meng'hapdet' blog, sila jangan maki I uolls.. huhu.. T'lalu stress dengan kerja dan persiapan yg asyik t'tunda2..

Sbnarnya ada kemusykilan sedikit nk tanya kat uolls yg b'pengalaman nih.. Yg blum ada pengalaman pn xpe.. Mungkin pengalaman kaum keluarga pn, ok..

Let say, majlis belah kita (gurl) dah setel.. Dan segala hantaran semua dah diberi pada hari pernikahan.. So, hari b'tandang di pihak sebelah lelaki.. Adakah perlu kita bawa anything? Or boleh pergi b'lenggang saja? huhu..

Actually, ada cousin yg kawin sesama orang N9 sendri mention kna bawak bunga pahar sebagai 'kepala' rombongan.. Tak manis kata nyer jika rombongan perempuan b'tandang dengan tangan kosong...

Negeri2 lain, ada tak macam ni? Just nk tau je ler kn.. B'kongsi pengetahuan am.. Actually bunga pahar untuk majlis belah saya dah siap sepenuhnya (lega!).. Tapi, oleh kerana ada plak tambahan untuk di bawa ke rumah si dia.. Maka b'mula ler projek bunga pahar versi 2 saya..

Versi 1 adalah totally b'beza dengan bunga pahar yg akan di bawa ke rumah si dia ni.. Tp yg tu, nnt saya cerita di lain entry ok.. (motip kn, citer yg no. 2 dulu baru no.1.. huhu...) Ermm.. Kalo uolls smua masih ingat entry yg ini mengenai 'kepeningan' saya untuk memilih design bunga pahar.. So, untuk versi 2 ni saya pilih rekaan ilham dari K.Nani.. Walaupn x sehebat dan secantik bunga pahar beliau, saya redho.. haha.. Lagipn nk buat 50 pcs sahaja.. Maka gigih ler saya menjalankn misi bunga pahar versi 2 ini..

Dan hasilnya adalah... (x letak net nyer lagi ni..huhu..)




Kira jadi je lah 'Bunga Pahar utk si dia' saya ni.. Walaupun x memenuhi spesifikasi... huhu..
Next projek, will be updated soon... (^_~)v


9 comments:

Cik Belle said...

cantek! hooyeh! =)

BuNGaKRiSTaL said...

aiyo Cik Belle.. Xmo komen kah kerunsingan saya? Cik Belle org N9 gak kn? Oo.. Tp mgkin future hsbd org negeri lain ek.. huhu..

rose said...

tak pasti lak pasal nak kene bagi bunga pahar time bertandang 2..tapi dl pakcik sy kahwin,pihak pompuan bawak makanan like kek/kueh mueh dlm bakul mse bertandang 2..katanya tak nak nmpk terlalu kosong n x sopan.. =)

btw,bunga pahar kamu cantik!

BuNGaKRiSTaL said...

rose: TQ 4 da' info dear.. =)

CGG said...

hi dear:)
nak kawen da eh??
wo..
tahniah:)

sk said...

mak sy mmg org negeri. so dia pon ade ckp nnt time bertandang nak bwk bunga pahar gak. so sy beli jek yg dah ready made kat nilai tu.. sebenarnye malas nak DIY. haha

tp tataula mmg adat org negeri ke ape. mak sy pon kata, takkan nk pegi sane tgn kosong jek. tp dia insist bawak bunga pahar la, tanak bwk benda lain mcm kek ke.. hahaha

BuNGaKRiSTaL said...

CGG: TQ dear.. =)

sk: haa.. tu la... tu yg saya pn tetiba ada projek tambahan.. huhu...

puan shikin said...

hi
b4 this jd silent reader je dan memandang kn u mcm fenin2 psl bunga pahar ni, sbg org yg dh berkhwin.
ni jwpnny....
d melaka, pahang n KL pun bw bunga pahar ms mjls bertandang aka smbt menantu.
I dr Kl, en hubby d Pahang. Sedara mara d Melaka did the same thing.
Bunga pahar tu u leh ltk telo, coklat, gula2, wajik etc.....

BuNGaKRiSTaL said...

puan shikin: terima kasih for da info.. tu ler ingatkan org negeri sembilan je yg kna wat camni..

bkn apa.. sblm ni x amik p'hatian sgt pn tentang hal ni.. bila dah kna sndri, baru nk cari info.. huhu..