Monday, November 26, 2012

~ PUREEN WaReHoUSe SaLeS.. ~

 Pengalaman ber'warehouse' sales Pureen time pregnant dulu memang tak bole lupa.. hehe.. So, warehouse sales kali ni adalah sangat di tunggu-tunggu.. Tambahan plak baju si kenit ni semua dah kecik-kecik.. Bising atuk ngan nek mi nyer tgk cucu pakai baju sendat-sendat.. ;p

Kalo difikir-fikirkan memang dah lama tak belikan baju dia sejak dia lahir.. Semua pn pakai yang kami dah preparekan awal-awal masa iolls pregnant dulu.. Kalo ada tambahan pn, just baju kurung dan gaun raya dia je kot.. Baju dok rumahnyer nan ado  yang baru..

So, sabtu lepas.. Uminyer dengan gigih, pagi-pagi sebelum warehouse sales tu start dah tercongok kat pintu pagar kilang Pureen tu.. Hujan-hujan pn ramai dah bersesak kat sana uolls! Bila buka je pagar, semua pn dok serbu masuk.. Golongan ibu-ibu ni lah yang majoriti nyer mendominasi keadaan.. Dah macam ape tah iolls tgk..

Ape-ape pn, iolls memang sangat berpuas hati gi warehouse sales ni.. Memang target nak borong gila-gila baju dok umah untuk Iman.. Kali ni iolls pilih yang besar-besar skit supaya Iman boleh pakai lama.. Itu pn kalo badan dia tak naik mendadak after introduce solid food nnt la.. huhu.. Kalo tak, mau uminyer kena gigih lagi time warehouse sale akan datang plak.. ;p

Check list untuk hari tu adalah:

1) 2 botol detergent utk baby
2) 2 pack liquid cleanser 
3) 5-10 pack wipers
4) disposable nursing pad
5) baju-baju

Semua barang-barang dalam check list berjaya di beli.. Cuma tetiba ada tambahan 1 pack pampers plak kat situ.. hehe.. Paling best skali part baju-baju tu... Kebanyakan iolls beli yang rm3/sehelai.. So, sepasang rm6.. Yang tu memang iolls borong banyak-banyak.. Sampai En.husband agak sedikit 'cuak' time membayar coz tgk banyak gile wife dia dok kaut baju-baju tu.. Tp alhamdullillah, memang tak lari bajet pn.. Coz semua pn sangat murah.. Paling mahal iolls beli, adalah rm15/sepasang.. tu pn adalh 3 pasang kot.. Yang rm10 & rm8 sepasang adalah 5 pasang macam tu.. Yang lain-lain, memang iolls kaut paling murah tu je.. Iolls kira-kira masa dah smpai umah tu total smua adalah +- 30 pasang jugak.. ;p

Tp uolls jangan ingat barang murah ni x berkualiti ok.. Actually, kain-kain nyer semua bagus-bagus.. Kita boleh pilih dan rasa kain tu betul-betul sebelum beli.. Memang tak lari dengan ape yang diorang jual kat kedai or shopping mall tu..

So, ni lah hasil tangkapan umi yang meroyan bershopping kat warehouse sales tu.. haha...

~Dak tecit ni pn sibuk nk membelek brg dia.. Huhu..~

Uolls yang ibu-ibu dan bakal ibu pn pegi gak kan? Bestkan? ;p




6 comments:

UmmiSyarni said...

banyaknye borong.tak pernah pegi warehouse sale sbb dah dapat bayangkan mesti org mcm ulat.hihi...

Dhya Surya said...

seronoknya....=)
teringin jgk la rasa...=)

BitsBest said...

oooo

patutlah time BB pergi ptg tu brg byk dh tak ade.rope2nye dia dh memborong dulu!!

byk jgk la brg yg BB list dh abis :(

hehehe
best kan...giler tgk baju murah2.
ni first time BB pergi..

BuNGaKRiSTaL said...

UmmiSyarni & Dhya Surya : Nanti-nanti try la pegi.. =)

BitsBest : Masa saya first time pegi dulu, time pregnant.. Pn masa tu pegi dah petang.. So, x byak sgt baju yang dapat beli..

So kali ni mmg dah tau dah strategi nyer camane.. Tu yg awal-awal pagi lagi dah kuar tu.. ;p

ctmah said...

mak aiii..banyaknye baju..kite sempat grab 5 pasang jek.xlarat nak menyelit2.hihihi

Aty_Fared said...

Besh kan....atypon lame tak beli baju sejak lahir..:-)