Wednesday, November 21, 2012

~ uMi YaNG oVeR eXCiTeD! ~

29 haribulan ni genap my little princess, Iman 6 bulan.. So, macam mak-mak yang lain iolls turut terlebih excited dalam nak mengenalkan makanan pejal pertama (1st solid food)  Iman nnt.. huhu..

Iolls dah berkira-kira dan menyiapkan perancangan jadual pemakanan untuk Iman.. Semua sayuran dan buahan yang boleh dimakan dalam umur 6 bulan tu dah iolls senaraikan.. Mungkin iolls terpaksa extend skit tarikhnyer ke 8 Dis coz hari sabtu kan.. Senang skit umi nak masak-masak.. Sediakan apa yang patut.. ;p

Lagipun insyaallah kami sekeluarga ada trip ke Sabah 4-7 Dis tu.. Fikir-fikir, nanti leceh plak.. Mana nak travel, mana nak ngajar si kenit tu makan lagi... So, terpaksa ler extend seminggu... Sabar ye sayang.. Nanti umi promise, bagi makan best-best! hehe...

Oleh itu, umi yang terover excited ni dah menyediakan jadual pemakanan si kenit iolls..

~ Jadual makan untuk bulan ke 6 ~




Bukan je jadual makan bulan ke 6 iolls buat.. Tapi terus sampai bulan ke 7.. hihi.. Bulan ke 8 rasanya tak boleh nak buat macam ni dah.. Kena plan weekly kot rasanya coz, mesti sehari tu dia ada makan 2-3 kali kan.. Sure la menu lain-lain kot.. Tak kan nak sejenis je kan.. Bosan la plak si kenit tu... ;p

~ Jadual makan untuk bulan ke 7 ~

Rasanya tu saja dulu kot.. Nanti story pasal persediaan lain-lain plak k.. Pengalaman uolls plak macam mana? Excited tak? hihi..


2 comments:

izwahasnan said...

wahhhh... izwa tak ikut pun... ikut suka nak bagi ape

Sharz said...

Thanks for sharing!!! :)