Wednesday, February 9, 2011

.: ReVieW : ReSePSi.. :.

Hi uolls.. Sila jgn baling kasut occay.. Tau ada lagi hutang x bayar.. huhu.. Minta ampunnn..



Ok, kali ni saya update secara pukal untuk majlis resepsi 1 Januari 2011 pula occay..



Yang lain-lain tu.. tungguuu.. mak bizi bangat nyah! ;p



Pelamin : D.I.Y


bagi perincian atau hiasan di pelamin adalah seperti berikut:



pokok2 putih yang diguna pada pelamin nikah sebelumnya.. dan reben2 mengikut tema warna.. juga langsir sebagai backdrop menutup dinding yg b'warna hijau terang itu.. huhu..


a

hiasan bunga2 plastik skit pada ranting pokok2 td supaya x nampak terlalu simple..

a



Bunga pahar : D.I.Y



nnt saya buat satu entry khas mengenai bunga pahar ni occay! ;) a



bunga terapung pada dasar vase yang digunakan...





a


bunga-bunga hidup mengikut tema.. dan juga pomander ball dengan warna yang sama.. masih ingat projek last minit ini? huhu...


a
Make up : by Madam Hana



Baju resepsi : by Dzul De' Classique (Kajang)


a

Veil : D.I.Y
a

cara membuatnya, sila refer link berikut
s

Centerpiece : D.I.Y
a

sempat lagi membuat benda ni pagi-pagi sebelum make up.. padahal malam sblum tu dah tido pukul 4 pagi coz menggubah hantaran.. ;p a

a
Bunga Manggar? : D.I.Y
a

cara membuatnya, sila refer link berikut


a
Lantern hiasan khemah: Beli di area jalan TAR

a

Hiasan kek : D.I.Y
a

harap maklum, saya just DIY hiasan sajork occay.. kek nyer x b'kesempatan nak buat.. so, tempah pada kawan sajork.. kalo berminat boleh contact Yus Great Idea ye.. ;)

a

Photobooth: D.I.Y
a

palang kayu putih itu, gigih di cat beberapa hari sebelum majlis.. wat sorang2 plak tu.. huhu..
a
Kerja2 printing sign dan gambar adalah oleh ZaFYaN DeSiGN.. =)
a

Guestbook sign : D.I.Y (ZaFYaN DeSiGN)




Paper bag : D.I.Y (ZaFYaN DeSiGN)


a


Road signage : D.I.Y (ZaFYaN DeSiGN)


a


Bunting & Banner : D.I.Y ( ZaFYaN DeSiGN)



a
Hantaran : D.I.Y

Sampai pukul 4 pagi b'sengkang mata menyiapkan 9 dulang hantaran ni uolls.. Time nak makeup tu, x ckap pn kat k.hana pasal ni.. Kalo die tau, mesti bising coz tido lambat.. huhu..

a
Tp rasanyer die tau kot.. Mana tak nyer, mata dok sembab je.. ;p



a
Payung : by Zila Ziman
a

Actually telah beberapa kali berulang-alik mencari payung putih ni di Kedai Bunga Reben.. Tp katanyer dah xde yg warna putih.. Warna lain je ada.. Mungkin kilang tu dah stop production utk warna putih kah? Motip kan...
a

So, oleh kerana Zila ada sewakan.. Bole je la sewa dari xde.. Actually Zila ni kawan masa sekolah rendah dulu.. lama gila x jumpa since habis darjah 6.. Kalo x kerana payung ni, mmg x jumpa lagi ler kitorg kot.. Just jumpa secara virtual je la.. Hihi..

a
Ok uolls, dah panjang bebelan kali ni.. Anything yg detail dan review majlis bertandang will be updated later occay! See you gurls!


6 comments:

MIZZ SUE said...

semua cantik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Syima Syaz said...

woowww....impressnye...
pelamin DIY tapi nampak cantik lah...
congratz....

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

byknye akak DIY... rajin sungguh tau. pelamin dan veil paling memikat hati.

cik3zza said...

cantiiikkkkk... rajinnye DIY bnyk2 bnde..

ebikko said...

ehem2, photography DIY jugak ker... ;P

BuNGaKRiSTaL said...

ebikko: photog ada entry khas nnt nih.. x main r selit2 sajork... huhu..