Thursday, February 24, 2011

~ MiNGGu yg Bz SeBeLuM MaJLiS.. ~

Kepada B2B yang tgh stress coz x cukup masa tu.. Bawak2 ler b'sabar k.. Insyallah smua akan ok.. =)

Kepada yang membaca review mengenai majlis saya atau b'kesempatan hadir mungkin melihat betapa banyak nyer masa saya untuk DIY benda2 berkaitan majlis tu semua.. Tp sebenarnya, hanya saya je yg tahu b'tapa 'x cukup tangan nyer' saya.. huhu..

Malah masa cuti seminggu sebelum majlis tu, boleh dikatakan saya payah nak ada kat umah.. Sibuk ke sana ke mari menguruskan perkara yg tak siap lagi.. Maklumlah saya anak perempuan sorang.. Sulung plak tu.. Jadi xde abang, kakak or adik perempuan yg boleh diharap.. Hanya adik2 lelaki yg banyak m'bantu dari segi keje teknikal sahaja.. Ape2 pn, syukurlah mereka mahu membantu kn? ;)

Antara perkara yg sempat saya buat termasuklah:

Menampal batu swarovski pada veil.. Mujur la just nk kna tampal skit je.. So, x kisah sgt la.. ;p


Menyiapkan bantal2 hantaran.. Tampal hiasan pada setiap bucu bersama rambu-rambanyer skali..



Mengecat papan untuk photobooth, buat sorang2 occay.. Gigih gituew! ;p

Dan hasilnya pada hari majlis berlangsung.. hehe..


Mengerah tenaga adik2 untuk men'spray' pokok yang telah dikeringkan menjadi putih..
a
Sebenarnya memula rasa hati mmg le nak pokok tu putih.. Tp rasa x sanggup dan mustahil plak nak buat benda tu sendiri..
a
Tiba-tiba adikku meng'offer'kan diri.. Maka dengan itu akhirnya berjayalah impian ku direalisasikan.. yahoo!!
a


Kalo tak mmg x jadi ler gambar2 nikah & resepsiku seperti di atas.. huhu..


Sebenarnya banyak lagi kerja2 yang aku buat dlm minggu tu.. Tiap2 hari b'ulang ke KL dari Rembau.. Dah jadi dekat je rasanyer..
a
Blum masuk pegi amik survenir kat selayang, borong fresh flower kat chow kit hampir tengah2 malam buta, amik payung kat zila di ampang, amik kek kat putrajaya dan mcm2 lagi la... Smpai kna marah ngan family & orang2 tua yg lain..(motipkan pengantin kuar sampai tengah malam?)
a
Habih tu camane? Kalo aku x buat.. Sape nak buatkan itu semua utk aku? huhu...
a
So 4 all B2B out there yg tgh pening2 kepala, just buat yg terbaik dan semampu diri kita sendri.. Yg penting kita dah berusaha sehabis mungkin dan selebihnya berserah kepadaNya.. Semoga majlis kita tu b'jalan tanpa sebarang masalah yg besar..
a
a
p/s: actually utk my majlis ada beberapa kekurangan.. tp alhamdulillah, xde yg mengganggu mood saya sepanjang hari tu.. mybe coz saya redho je ngan ape yg jadi.. hihi.. nnt saya cite k.. ;p





5 comments:

andeliana said...

salam..nk tnye..hiasan tepi bantal hntaran tu beli kt mane eh

BuNGaKRiSTaL said...

andeliana: saya beli kat kedai BUNGA REBEN, jalan TAR.. Sebelah Nagoya..

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

ha senang cerita. satu tempat, dua pelamin. puas ati.

yaya said...

hello!! nak tanya... pokok apa yang u amik tu eh??

Anonymous said...

salam tanya pokok tu beli kt mana???