Tuesday, April 13, 2010

~WHiCH oNe?~

" Yang mana satu... Idaman kalbu..." (sila nyanyi seperti dlm filem P.Ramlee itu, occayy...)

Hari ni boring sungguh.. Xde dokumen sampai... So, xde keje... huhu... (bahagianyer! ;p) Seperti biasa, bila xde keje ni.. Akan b'cinta2an dengan blog2 dan en.Gugle... (sila jangan jeles ye en.tunang!) hehe..

Actually masa tgh b'blog hopping td, t'jumpa ler benda nih... Korang rasa yang mana ok? Plzzz.. Tolong bg pendapat ek? Aku masih b'kira2 sama ada nk men'DIY' bunga pahar traditional seperti ini....
Pic credit to : Amy

Pic from: En.Gugle

Atau pn mencuba sesuatu yang seperti ini... Bunga pahar gantung... Nmpak menarik.. Lepas guna bole gantung di pintu bilik ke, kereta ke.. Mana2 r... x gitu? ;p

Pic kredit to: K.Nani


So.. korang rasa yg mana satu idaman kalbu? hehe...


5 comments:

harzharun said...

hi dear...my opinion, since u nak wat tu as bunga pahar yg duk kat tepi pelamin kan, i suggest wat bunga pahar gantung...sbb nmpk lebih unik kat dlm pics...tp kalo u nak cucuk on pulut kuning n letak tepi pelamin cam yg i wat hr tu, kene la guna cr tradisional tu...apa2 pun, wat is ur dream?

[cactusmelon] said...

iols prefer yg gantung..sbb pastu bole guna balik..gantung kat tombol pintu ngan pintu kekdahnye..huhuu..

NahWaL said...

oh my yang gantung2 tu semua cantek. robins blue cantek, pink tu pn cantek. nak isi apa nanti?tema majlis apa?

BuNGaKRiSTaL said...

harzharun: cadangan asal, mmg nk wat yg tradisional tu je.. mmg x t'fikir lgsg ada alternative lain (yg gantung)...

tp td t'nampak kat web k.nani.. tu yg hati meronta2 nk b'alih arah tu.. huhu... aiyo!

cik cactusmelon: sesat kah di sini? hehe.. welcome.. welcome.. =)

BuNGaKRiSTaL said...

nahwal: sebab itu pendirian ku t'gugat... huhu... tiba2 nmpak yg gantung2 tu cantik.. tapi x tau r kalo tanganku yg kurang b'seni ni menjadikannya x cantik nnt.. ;p

mybe xnk isi telur kot.. something like candies maybe.. belum finalize lgik..=)