Friday, January 14, 2011

~Preview: BuNTiNG & BaNNeR.. ~


Hi uolls! Saya masih di pejabat.. En.Husband pulang lewat.. So, dah boring x tau nak wat ape dah sorang2 kat opis ni.. huhu..

Then, fikir dah lama x update blog ni.. Jadi saya putuskan untuk start update satu persatu mengenai majlis saya k.. (cewah! mcm ada org nk tau sgt ye tak? huhu.. )

Pertama skali mengenai banner & bunting untuk majlis 1 jan 2011.. Design adalah 100% hasil tangan saya.. Walau bagaimanapun, ianya adalah berdasarkan R&D yg telah saya lakukan.. Banyak contoh poster filem2 yg telah saya lihat dan kaji.. Juga hasil review kawan B2B dan x-B2B juga banyak membantu... (Thanks uolls!) Akhirnya segala susun atur telah berjaya dilakukan..

Menggunakan gambar2 pre-wedding kami, saya telah hasilkan 1 banner untuk diletakkan di jalan masuk utama.. Dan 4 bunting (design setiap satu adalah berbeza) untuk setiap penjuru masuk khemah.. Design yg selebihnya boleh dilihat di sini..

Benda2 ni adalah antara kerja2 last minit yg saya dan husband lakukan.. Bayangkan pegi print hanya pada minggu t'akhir sebelum majlis.. X ke huru hara namanyer tu? huhu..

Sebenarnya banyak lagi kerja2 last minit yg kitorg lakukan pada minggu t'akhir tu.. Tp buat masa ni, stop sampai sni dulu k.. Nnt saya update lagi apakah kerja2 last minit kitorg tu..


P/s: Actually sedang menunggu gambar2 dari photog utk mengupdate dengan jayanya.. ;p
a
a

yang benar,
Puan Bunga Kristal (eceh!)






2 comments:

Ciksue said...

awak,cantik banting tu
leh tahu printing kat mane?
klu free emel sue
suhasnida.ismail@gmail.com

sophie said...

awww congratulation! we got married on the same date! may u have a bless and wonderful life as a husband and wife :)