Tuesday, August 31, 2010

WeDDiNG's BuDDy... B2B BLoGGeRs's PRiViLeGe..



more info are available at WeDDiNG's BuDDy.. (^_^)




Wednesday, August 25, 2010

WeDDiNG's BuDDy... FaCeBooK FaN-VIP BaDGe..


more info are available at WeDDiNG's BuDDy.. (^_^)





Thursday, August 19, 2010

Aiyo!

Mode: Sgt bz nk menyiapkan tempahan customer + PC buat hal + DIY handbouquet..

This our next customer also one of the B2B bloggers.. Sape kah beliau? Just wait and see.. ;p

Erm.. Kesian blog ni coz agak bersawang.. Tgk kat tepi tuh! Sarang labah2 pn ada.. syoh! syoh! huhu.. (-_-)"

Actually, progress wedding pn seakan2 agak lembab skit seperti cuaca skrg nih.. Sbb tu xde benda sgt nk update...

Sila maafkan saya yang malas ini... huhu..

Lagi 4 bulan je nih! Aiyo!



Friday, August 13, 2010

WeDDiNG's BuDDy.. - ReaL PRoDuCTs..

RAYA MODE : For cookies business (as per customers request)



More info are available at WeDDiNG's BuDDy.. (^_^)

Thursday, August 12, 2010

WeDDiNG's BuDDy.. - CusToMeRs ReVieW..

TeaSeR..



more info are available at WeDDiNG's BuDDy.. (^_^)



Wednesday, August 11, 2010

~ MoDe.. ~

Mode saya hari ni..

1) Semangat! - first day puasa..

2) Sangat Happy!! - TQ Tag client dah siap.. walaupn tempahan pada saat2 akhir... huhu.. dlm masa 2 weeks deal, akhirnya petang ni nk deliver kpd beliau.. sape kah beliau? jeng.. jeng.. jeng.. nantikan kemunculan nyer... (clue: other B2B bloggers) (^_~)v

Tuesday, August 10, 2010

WeDDiNG's BuDDy.. - RoCKs uR Day!

The design that will 'rock' ur Big Day!
more info are available at WeDDiNG's BuDDy.. (^_^)

Monday, August 9, 2010

WeDDiNG's BuDDy.. - FLoRa CoLLeCTioNs

Untuk kamu yang berjiwa romantis..


more info are available at WeDDiNG's BuDDy.. (^_^)


Friday, August 6, 2010

WeDDiNG's BuDDy.. - BaTiK CoLLeCTioNs

Untuk kamu yang berjiwa sehalus seni...





More info are available at WeDDiNG's BuDDy... (^_^)


Thursday, August 5, 2010

WeDDiNG's BuDDy.. - PiNKMaNiaC-

Dedicated for all lovely PiNKy GuRLs..

More info are available at WeDDiNG's BuDDy.. (^_^)

Wednesday, August 4, 2010

~ eNTRy 2 DaLaM 1.. ~

Hi Gurls! Tengok tajuk entry tu, x hingat! huhu.. Ingat masakan je ada 2 dalam 1? Entry pn ada tau.. ;p

Bukan ape, dah lama x update blog kan.. Update secara bundle le kiranya.. Tah nape, pagi2 tadi time b'siap nk ke ofis saya t'gerak plak hati nak gi ke Pusat Kesihatan.. Bukan sakit ye uolls! Minta jauh ler ek.. Tp saje je.. Nak minta ubat kat doktor..

Azam menjelang 5 bulan nak kahwin ni.. Nak makan vitamin or ape2 supplement yg patut.. huhu.. X tau ler sbb ape.. Tp iye ler.. Org kata, nak kahwin ni kna jaga kesihatan.. (x b'makna dah kawin x perlu jaga kesihatan ye uolls!)

Lagipn tinggal 5 bulan je lagi.. Bila difikir2 balik.. Ada jugak beberapa perkara penting yg masih x setel lg.. Adoiyai! Tension mak kalo dok fikir2kan..

Ceh! Panjang punya melalut.. Ampunnn.. Huhu.. So, inilah hasil saya ke Pusat Kesihatan tadi..
Jeng.. Jeng.. Jeng... Multivitamin! Oleh kerana saya xtau nak minta vitamin apa, so doktor suggestkan benda ni.. Saya fikir, ok kot.. Sbb merangkumi vitamin2 & mineral2 yang sah2 nyer badan saya ni x cukup.. Maklumler dok makan makanan x brape nak sihat je.. Huhu..

Harap2 dapat ler menampung ape2 yg kurang ek? Hehe.. Risau gak sbb kadang2 saya ni suka ngelat.. Dulu masa zaman student, mmg rajin giler amik supplement2 ni.. EPO pn ade.. Tp bila time2 agak 'mesken' skit, stop beli kejap.. Then makan semula.. Lpas tu stop terus.. Smpai ler zaman keje ni.. Kalo x t'detik hati saya pagi td nk gi, sure xde ler nak makan lagi.. Teruk ek? Huhu.. so, kita tgk ler smpai bila plak b'tahan nyer kali ni... ;p




Ok.. Habis cite pasal vitamin + mineral tu dulu.. So, weekend hari tu saya berjaya 'menyetelkan' hal baju keluarga & pengapit, langsir bilik, dan cadar sekali.. Sangat happy! Walaupun telah jatuh mesken! Huhu.. Lenguh ler jgak kaki dok tawaf JAKEL kat Shah Alam tu.. Tp xpe.. Janji semua ok, semua happy, saya pn senang hati... =)
Selain itu, telah menjalankan pemburuan ke atas perabot untuk bilik pengantin nanti.. Guess what? Sgt teruja occay! Perabot ni saya x survey jauh.. Since my wedding nnt akan diadakan di Rembau, Negeri Sembilan, so saya setuju untuk beli di kedai perabot sekitar negeri ini sahaja..

Katil impian saya.. Ada 2 ciri utama..

1) Bertiang ( my mum kata old fashion.. what the? huhu..)
2) Berwarna Putih..

Almari dan yang lain2 saya x kisah sgt.. Yg penting katilnyer..

So, kedai pertama yang saya pegi.. saya jumpa katil yang bertiang tu.. Tp sayang nyer set katil tu berwarna kayu biasa... Harga pn dalam RM2000 ke atas... Then, tgk katalog.. Hati saya berkenan dengan set katil putih di bawah.. Hampir2 je buat book.. Tp bila fikir nk jalan lagi, so simpan dulu.. Harga nyer pn dalam RM2000 ke atas jugak..


~ Sowi gambar x berapa nk ok coz dari fail katalog.. ~


Then ke kedai yang kedua.. X banyak pilihan yg ada di kedai tu... So, terus je minta katalong dari staf kat situ.. First2 buka katalong tu agak teruja coz ada katil set putih yang design nyer sangat cute! Then selak lagi page yang lain..Hingga akhirnya terjumpa ini..


-
-
-
-
-
-


Saya t'lompat kat situ.. huhu.. Nasib baik ler hari Ahad petang, x ramai orang kat situ.. hehe.. Sangat gembira lagik! ;p



Dua ciri yang menjadi idaman... Katil bertiang dan b'warna putih! Tanya tokey tu pn, harga nyer tak smpai RM2000.. Even kalo tambah tilam skali pn still x sampai RM2000.. Teruja lagik! Hehe..

So, dah aim set yang nih.. Cuma blum place book lagi coz nk minta abah yg setelkan harga dan cara bayaran smua.. Lagi pn, Abah kenal tokey tu.. Mana ler tau dapat special discount lagik kn? Ke bagi sponsor terus ke.. Hehe.. (Motip? Ingat ko anak raja?) ;p

Erm.. Tah berapa banyak tah perkataan 'teruja' dlm entry kali nih.. Huhu..

Ok ler kawan2, sampai di sini saja dulu.. Jumpa lagi dlm entry yg tah xtau bila nk di post.. Maklum ler I kn bz sokmo.. Mcm ler orang lain x bz.. Huhu.. Good Luck with all of your preparations too.. Muahh!