Friday, November 30, 2012

~YeaR eND SPeCiaL PRoMoTioNs..! ~



For more enquiries, please refer to our Facebook or Blogspot.. Thanks luv! (^_^)



Thursday, November 29, 2012

~ HoW FaST TiMe FLieS.. ~

Belek-belek blog tadi, tetiba terpandangkan ticker kat atas blog nu..


Sudah masuk 6 bulan my little princess.. Oh,how fast time flies! Rindu saat-saat menghabiskan masa dengan dia waktu berpantang dulu.. Sekarang hanya sibuk dengan kerja.. Workdays adalah sangat bz.. Masa yang di spend dengan Iman pn rasanya sangat sekejap..

Such as ibu-ibu bekerjaya yang lain, masa cuti atau weekend adalah sangat di tunggu-tunggu.. Spend masa ngan my little princess dan gomol-gomol dia.. Haiii.. Rindunyer.. Tak sabar nak balik dah ni.. ;p

Ok, ada sejam setengah je lagi ni.. Then boleh cabut dah.. Iman, tunggu umi balik ek.. Nak bg present, kiss banyakkkk2 sgt! hehe..

~ Me & Her sharing our favorite man... selain dari MR.Z (of course.. heh!) ~


Wednesday, November 28, 2012

~ Coming Soon.. ~





~WW: Khusyuk.. ~

~ watching her fav. cartoon... Upin & Ipin.. (^_^) ~


Monday, November 26, 2012

~ PUREEN WaReHoUSe SaLeS.. ~

 Pengalaman ber'warehouse' sales Pureen time pregnant dulu memang tak bole lupa.. hehe.. So, warehouse sales kali ni adalah sangat di tunggu-tunggu.. Tambahan plak baju si kenit ni semua dah kecik-kecik.. Bising atuk ngan nek mi nyer tgk cucu pakai baju sendat-sendat.. ;p

Kalo difikir-fikirkan memang dah lama tak belikan baju dia sejak dia lahir.. Semua pn pakai yang kami dah preparekan awal-awal masa iolls pregnant dulu.. Kalo ada tambahan pn, just baju kurung dan gaun raya dia je kot.. Baju dok rumahnyer nan ado  yang baru..

So, sabtu lepas.. Uminyer dengan gigih, pagi-pagi sebelum warehouse sales tu start dah tercongok kat pintu pagar kilang Pureen tu.. Hujan-hujan pn ramai dah bersesak kat sana uolls! Bila buka je pagar, semua pn dok serbu masuk.. Golongan ibu-ibu ni lah yang majoriti nyer mendominasi keadaan.. Dah macam ape tah iolls tgk..

Ape-ape pn, iolls memang sangat berpuas hati gi warehouse sales ni.. Memang target nak borong gila-gila baju dok umah untuk Iman.. Kali ni iolls pilih yang besar-besar skit supaya Iman boleh pakai lama.. Itu pn kalo badan dia tak naik mendadak after introduce solid food nnt la.. huhu.. Kalo tak, mau uminyer kena gigih lagi time warehouse sale akan datang plak.. ;p

Check list untuk hari tu adalah:

1) 2 botol detergent utk baby
2) 2 pack liquid cleanser 
3) 5-10 pack wipers
4) disposable nursing pad
5) baju-baju

Semua barang-barang dalam check list berjaya di beli.. Cuma tetiba ada tambahan 1 pack pampers plak kat situ.. hehe.. Paling best skali part baju-baju tu... Kebanyakan iolls beli yang rm3/sehelai.. So, sepasang rm6.. Yang tu memang iolls borong banyak-banyak.. Sampai En.husband agak sedikit 'cuak' time membayar coz tgk banyak gile wife dia dok kaut baju-baju tu.. Tp alhamdullillah, memang tak lari bajet pn.. Coz semua pn sangat murah.. Paling mahal iolls beli, adalah rm15/sepasang.. tu pn adalh 3 pasang kot.. Yang rm10 & rm8 sepasang adalah 5 pasang macam tu.. Yang lain-lain, memang iolls kaut paling murah tu je.. Iolls kira-kira masa dah smpai umah tu total smua adalah +- 30 pasang jugak.. ;p

Tp uolls jangan ingat barang murah ni x berkualiti ok.. Actually, kain-kain nyer semua bagus-bagus.. Kita boleh pilih dan rasa kain tu betul-betul sebelum beli.. Memang tak lari dengan ape yang diorang jual kat kedai or shopping mall tu..

So, ni lah hasil tangkapan umi yang meroyan bershopping kat warehouse sales tu.. haha...

~Dak tecit ni pn sibuk nk membelek brg dia.. Huhu..~

Uolls yang ibu-ibu dan bakal ibu pn pegi gak kan? Bestkan? ;p




Wednesday, November 21, 2012

~ uMi YaNG oVeR eXCiTeD! ~

29 haribulan ni genap my little princess, Iman 6 bulan.. So, macam mak-mak yang lain iolls turut terlebih excited dalam nak mengenalkan makanan pejal pertama (1st solid food)  Iman nnt.. huhu..

Iolls dah berkira-kira dan menyiapkan perancangan jadual pemakanan untuk Iman.. Semua sayuran dan buahan yang boleh dimakan dalam umur 6 bulan tu dah iolls senaraikan.. Mungkin iolls terpaksa extend skit tarikhnyer ke 8 Dis coz hari sabtu kan.. Senang skit umi nak masak-masak.. Sediakan apa yang patut.. ;p

Lagipun insyaallah kami sekeluarga ada trip ke Sabah 4-7 Dis tu.. Fikir-fikir, nanti leceh plak.. Mana nak travel, mana nak ngajar si kenit tu makan lagi... So, terpaksa ler extend seminggu... Sabar ye sayang.. Nanti umi promise, bagi makan best-best! hehe...

Oleh itu, umi yang terover excited ni dah menyediakan jadual pemakanan si kenit iolls..

~ Jadual makan untuk bulan ke 6 ~




Bukan je jadual makan bulan ke 6 iolls buat.. Tapi terus sampai bulan ke 7.. hihi.. Bulan ke 8 rasanya tak boleh nak buat macam ni dah.. Kena plan weekly kot rasanya coz, mesti sehari tu dia ada makan 2-3 kali kan.. Sure la menu lain-lain kot.. Tak kan nak sejenis je kan.. Bosan la plak si kenit tu... ;p

~ Jadual makan untuk bulan ke 7 ~

Rasanya tu saja dulu kot.. Nanti story pasal persediaan lain-lain plak k.. Pengalaman uolls plak macam mana? Excited tak? hihi..


Wednesday, November 14, 2012

Friday, November 2, 2012

~ JuMaaT YaNG TaK Tau NaK WaT aPe..~

Tengahari tadi tak tau nak wat ape.. So kuar la kejap jalan-jalan area opis nih.. Tengok-tengok diorg ada wat jualan plak.. Aktiviti student kot... So rasa nk beli la baju selai dua kan.. Buat tambah-tambah...

Maklumlah ibu-ibu breastfeed ni payah skit nak ada baju yang sesuai.. Iolls prefer baju yang ada butang di depan masa nak kuar jalan-jalan ngan family.. Iye lah, buatnya si kenit tu nak nenen time tu jgak, takyah la nak selak-selak.. Buka je butang baju tu skit, dah boleh nursing terus... Cover r ngan tudung or nursing cover.. Kan? Senang! =)

So, jalan punya jalan... Sampai hujung, nan hado baju yang dapat memikat hati mak... Last-last... Ape yang iolls beli?

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-






Tu diaaa... Hairband ngan cekak si kenit tu... 3 pcs RM10.. Sbb slalu macam payah je nak beli.. So iolls beli la sekali 3 terus.. Senang! huhu.. 2 cekak tu yg jenis alas kain, xde benda-benda tajam cam sikat tu.. So, lulus ler ujian mak-mak kan.. ;p



Nampak 'maskulin' na anak dara iolls ni ngan tangan kotak-kotak dia tu.. Rambut pn blum tumbuh semula.. So umi nyer ni pn, gigih le nak bagi pakai hairband/cekak nanti ni.. Biar nampak feminin skit.. hihi..