Monday, February 22, 2010

Our true love story {CST PRODUCTION}


uolls... lihat ticker di atas... hari ni genap 5 tahun aku dan dia mengharungi suka duka b'sama... :) actually kalo nk dihitung tempoh p'kenalan kitorg... lebih dari tu... maybe dalam 12-13 tahun lamanya...

so, entry kali ni aku nak story skit pasal p'kenalan aku dan dia... (x kisah ler kalo korg b'nanah biji mata m'baca pn kan?) huhu... kitorg dulu 1 sekolah... since form 1 lagi... tapi, nk dijadikan cerita... sepanjang 3 tahun di sekolah yg sma, aku lngsung x perasankan dia... bukan ler b'makna dia lngsung x wujud atau ape... cuma aku anggap dia, just as kawan2 biasa yg lain... yg datang dan pergi dlm hidup aku... tambahan lg aku sbnarnyer dok usha 'orang lain' waktu tu... (gatal nyer aku ek?) huhu...

selepas form 3, (since sekolah kitorg tu smpai form 3 je..) kitorg pn m'bawa haluan masing2... ke sekolah yg b'lainan... aliran yg b'lainan juga... sehingga lah masing2 ke universiti yg juga b'lainan... dia ke oversea, manakala aku pula stay di local universiti dan b'larian di track pantas! huhu... (pahamkah maksudnyer? ;p)

mungkin kegilaan kitorg yg sama... b'internet, akhirnya menemukan kembali aku dan dia sekitar akhir tahun 2004... kebetulan awal 2005, dia pulang ke tanah air untuk b'cuti seketika... so, di kesempatan waktu yg x seberapa tu... sempat ler kitorg b'dating kejap... ;p dan akhirnyer dari situlah kisah kami b'mula...

setelah lama b'sama dia, akhirnya aku tahu tentang byk perkara... t'utama tentang zaman p'sekolahan kitorg... rupa2nya aku tidak lah se'invisible' dia di dlm hidupku... korang bayangkn lah... dia bole ingat lagi sape yg duduk di sbelah aku dlm kelas masa minggu mula2 orentasi dulu... padahal kawan yg dok sebelah die pn, dia bole x ingat... huhu... haru btul! aku lagi ler x ingat sape dok sebelah aku... die plak bole ingat... dia ada simpan byk kenangan aku waktu zaman p'sekolahan dulu... tp kesian kat aku... xde byk kenangan dia... sbb dulu aku x pay attention kat dia... rugikan aku? (nyesal btul!)

dia seorang yg biasa2 sahaja... tapi amat sesuai untuk aku... gurl yg biasa2 jugak... :) siapa sangka, kawan yg aku x endahkan kewujudannya dulu... kni bakal menjadi sebahagian dari hidup aku... insyaallah, tahun ni akan jadi tahun yg t'akhir utk m'nyambut 'anniversary 22 feb' ni... tahun depan akan b'mula counting utk anniversary '1 jan' plak ek? ;p aminnn...

ops! pagi tadi aku sempat m'berikan sesuatu utk dia... kira hadiah anniversary kah? hehe...


























P/S: Sayang, kalo kamu t'baca entry ni... Jgn marah ek... Just sekadar mengimbas memori... Hehe... Ops! Lupa nk beri tahu... Belakang hadiah tu juga ada 'a little bit nota cinta'.... Sayang Kamu! =)



** entry ini diterbitkan semula untuk menjadi sebahagian kenangan indah yang ingin di kongsi bersama CST PRODUCTION (www.facebook.com/cstproduction) - psstt.. kamoo B2B out there sila ler hire mereka, ternyata kerja mereka sangat hebat occayy.. mampu buat kamoo menitiskan air mata.. i loikee... (^_^)



Friday, February 12, 2010

~MaSa Berlalu...~

Secara terus terang nyer... Aku x start ape pn utk persiapan wedding aku lg... Adakah aku x excited? Or mungkin aku terlalu excited... Tp sebab aku je yg excited, En.tunangku mcm x brape nk excited je... Yg m'buatkan semangat ku makin hilang? Xtau r...

Tgk widget kat sbelah ni, dari sehari ke sehari masa makin berlalu..Kadang2 rasa serabut gak aku ni... Nak kawin ke x ni? Umi aku dah bising dok suruh beli barang skit2 dulu...Tp masalah nyer........ Haiii... Letih ler rasa!
Nnt ler... Maybe aku kna tunggu semangat yg hilang tu kembali semula.... :)


Mood:: ~Nak rehat...~

Monday, February 1, 2010

Photography by Ahmad Fairus... Interested huh? ;)

Gurls... Lets da pictures do da talks... (^_~)v




































Amazing huh? Such a beautiful work... Aku paling suka da' 3rd pic.... Pada aku ada nilai seni yang tersendiri... Ada sentimental value... Entah ler.. Mungkin org lain xkn faham kot maksud aku... hehe... Actually aku sangat2 berharap dapat wat wedding photoshoot ngan beliau ni nanti... Mampu ke aku? huhu... Insyallah... Erm... Other than that, he has a very talented wife too... The owner of Rumah Kebaya... For me she has a magical touch by her own way... And I love it so much!


























So, for B2B out there... Just try to take a look in their official website.. These 2 talented people will not make you regret... Gud Luck Gurls!





yeay!

yeay! uolls.. akhirnye aku berjaya m'buat keputusan setelah m'dapat restu (cewah!) dari bonda dan en.tunang aku... so, aku telah memilih warna ini untuk majlis resepsi nnt... lavender, tiffany & white!


majlis akad nikah nnt maintain dengan dominan white & a little bit green... so, slepas ni keje2 untuk m'buat pilihan akan m'jadi lebih senang coz dah ada tetapan warna...


ops! by da way... aku lupa untuk meng'hapdet'kan tentang satu perkara penting ini... tarikh majlis juga telah di tetapkan 1 januari 2011 (bagi pihak aku).. tahun depan uolls! tp... bunyi je tahun depan... preparation nyer, sama je macam kawin tahun ni... huhu... lajak sehari je pn dari 2010, x m'beri kesan besar sgt... :)
cuma, abah aku masih belum m'berikan kata putus sama ada akad nikah dan resepsi tu nnt akan diadakan pada hari yang sama atau sebaliknya... so... harap2 x lama sgt ler nk tunggu kata putus tuh... (^_~)v