Monday, September 28, 2009

Bertunang, jadi tunang.... Kalo merisik? (" ,)?

26 September 2009

Keluarga bakal en.tunang aku datang merisik... Beberapa hari sebelum tu aku agak nervous gak... Huhu... Padahal bukan x pernah jumpa pn ngan family dia... (^_~)


So, ini ler cincin merisik yang die bagi tu... Gambar x brape nak ok... Maklum ler guna kamera handphone jer... Kameraku kn nan ado setelah dicuri oleh pencuri yang keji itu... Kira bole ler kn?

Beberapa hari sebelum tu, aku ngan si dia dok wat lawak pasal panggilan kitorg dalam masa 2 minggu ni... "Nnt nak kenalkan camane ekk.. Kalo dah tunang, ni tunang saya.... Tapi kalo merisik jer? Ni risik saya? ke jadi kerisik plak nnt..." huhu... Kelakar!

Erm... Tinggal lagi 12 hari lagi... Tetiba rasa mcm x cukup2nyer masa yang ada... huhu... Hantaran pn semua dah beres... Tinggal kek2 dan sireh aje yg nak kna prepare last minute nnt... Di bawah ni aku upload skit antara gambar hantaran aku... Jangan ckp aku x ikhlas nk upload aa... Cuma kna tunggu lpas 10 oktober nanti baru bole clearkn gambar tu... Kira dpt bayang2 dulu ler... Jangan marah aaa.... (baca dengan nada 'pendekar bujang lapok') huhu... chow!


















-

Thursday, September 10, 2009

Tik... Tok... Tik... Tok...


10.09.2009... 1 more month to go...
-
teruja, berdebar2, cemas, dan segala macam rasa yang ada... tetiba rasa mcm betul ke ni? sempat ke siap smua nnt? semua akan ok ke? aku b'harap xde masalah, dan semua nyer akan berjalan lancar... amin...
-
-

Tuesday, September 8, 2009

Shopping... Shopping... dan shopping... Part II

Semalam cuti Nuzul Quran... Aku ngan bakal en.tunang kuar lagik setelah aku berjaya memeras ugut beliau... huhu...
-
-
Kitorg ke jalan TAR lagi... Aku rasa die pun dah naik bosan coz aku dok asyik 'heret' die ke sana... Nak wat camane... Sayang punya pasal kn? Ikut jer ler... Walaupn aku tau die separa rela je ikut aku tu... (kejamkah aku?) (^_~)
-
-
Jenguk2 ke cawangan kedai decoration yang baru buka kat jalan TAR tu... Ok gak r... Tp kalo time tu budget aku lebih, lagi ok kot... hihi... Round2 satu bangunan tu turun, naik, turun, naik... Akhir nyer aku beli ler 2 bakul ngan 2 bekas kaca... Benda2 tu as barang tambahan je utk hantaran aku nanti...
-
-
Lepas tu kitorg ke kedai fabrik.... Setelah beberapa pandangan kitorg pertimbangkn... Then kitorg setuju utk beli kain hantaran b'tunang ni, kain yang kitorg akan guna time nikah nanti... Walaupn kitorg sndri xtau lagi bilakah masa nyer itu... huhu... Kedai ni bagus ler... Salesperson pn helpful sgt... Hampir separuh rak tu kitorg turunkn nk tgk kain mana yg sesuai, salesperson ni ok jer... Siap suruh kitorg take time lagi... Kata nyer, die pn x ke mana2, so die bole entertain kitorg...
-
-
As kitorg ni masing2 xde pengalaman benda2 mcm ni, mmg kalut skit... huhu... Maklum ler aku kn anak perempuan sulung, sorang jer gurl lak tu... Tu yg haru! ;p Kat kdai ni, ada cara yg unik utk bantu customers pilih kain... (Aku xtau r kdai2 lain, sebab x gi kn...) Masa nk tgk kain mana yg b'kenan tu, salesperson tu siap 'bungkus' aku ngan tiap2 kain tu... Nak tgk gambaran sbenar bila kain tu dah jadi baju kat bdan aku, kata nyer...
-
-
Aku ngan bakal en.tunang, mula2 ok jer... Masing2 berlagak 'macho' ler konon nyer... Tapi bila dah kena bungkus tu... T'kesima masing2... Maklum ler aku x pernah pakai baju mcm tu depan die... Aku segan, die pn segan... Die just gelak besar je, tgk aku posing pkai 'baju nikah' tu... huhu... Dah balik tu, baru die bisik kat aku... "Rasa sesuatu!" kata nyer... Aku senyum jer... Sebab aku pn sama... :)
-
-
Balik tu, kitorg singgah ke JUSCO Cheras Selatan... Beli barang2... Jalan2 sambil tunggu waktu b'buka... On da way nk ke kedai nak b'buka tu... Kitorg lalu ler kat depan kedai kasut... Aku ni saje je ler suka tgk2... Nak2 ada SALE lak time tu.. Tiba2 bakal en.tunang aku meng'offer'kan diri utk belikan aku kasut... As hantaran nnt kata nyer... Padahal kitorg dah siapkn list barang 'hantaran' utk b'tunang nnt... Mmg xde pn kasut dlm list barang2 utk aku tu... Tp die kata, xpe... Die saje nk bagi... Nnt die adjust2 ler...
-
-

Aku mula2 risau gak... Mau tak nyer... Aku dah siap2 budget nk balas 9 dulang bila die bagi 7 nnt... X pasal2 jer kna tmbah last minit nnt... Haru aku! Tapi, slamat ler die faham... So, aku ok ler... Org bagi kasut kn, sape xnk kn? (^_~)
-
-
Erm... Punya ler panjang coretan aku kali ni... Maklum ler, slalu x sempat nk menulis... Bila dapat sekali-sekala ni, lepas 'gian' ler jap... huhu... Ape2 hal nnt, aku kembali utk meng'update' blog ini... So, smpai sini dulu... ~End~
-
-